Főoldal Újdonságok Akcióink Regisztráció Kosár Megrendelés Kapcsolat Nyelvek: Magyar   Pénznemek:  
Vztisztts Felsfokon

A vízionizálás

Ionizált lúgos víz


Egy átlagos emberi test 60 - 70 százalék vizet tartalmaz. Az emberi test víztartalma az életkor előre haladásával folyamatosan csökken, valamint a különböző szervek víztartalma is eltérő.
Közel 50 éve foglalkozik a japán orvostudomány azzal, hogy mennyire lényeges és milyen kedvező hatásokkal bír az emberi testben található vízzel azonos tulajdonságú víz fogyasztása, utánpótlása. Az emberi test enyhén lúgos kémhatású vizet tartalmaz (pH 7.35 � 7.45 átlagosan). A pH érték röviden annyit jelent, hogy a hidrogén ionok milyen koncentrációban vannak jelen a testvízben. Az 1-től 10-ig meghatározott skála alapján a 7-es pH érték jelenti a semleges tulajdonságot, a pozitív ionok tekintetében. A 7 alatti érték esetén a pozitív ionok koncentrációja magasabb, ezt nevezzük savas tulajdonságnak. A 7-nél nagyobb értékkel rendelkező pH érték esetén viszont a negatív ionok koncentrációja dominál, ezt pedig lúgos kémhatásúnak nevezzük. A túl sok hús és cukor fogyasztása a test-víz pH értékét savas irányba mozdítja el, amely kedvezőtlen folyamatokat indít el a szervezetben.
A japán orvosok megállapítása szerint a kedvezőtlen folyamatok elkerülése és egészségünk megőrzése érdekében egyrészt javasolt nagyobb arányban zöldséget vagy tengeri hínárt fogyasztani, másrészt javasolt a szervezetbe lúgos kémhatású folyadékot bevinni, amely kompenzálja a savasító folyamatokat. A lúgosság fenntartása a testben azért fontos, mert szervezetünk enyhén lúgos természetű, és ebben a környezetben működnek az egyes biokémiai folyamatok optimálisan.

A savasodás szervezetünkre gyakorolt hatása:

A túlzottan savas környezet élettani stressz a szervezet számára.

Ilyenkor felborul a normál működés, növekszik a csontok kalcium vesztesége, növekszik a cortizol szint, növekszik az izomveszteség, károsodnak a bélfalak, a sejtek elhalnak.
Gyulladásos folyamatok alakulnak ki, csökken az immunvédekezés, felgyorsul az öregedés, és rákos folyamatok indulhatnak el.
Az elfogyasztott ételek, felszívódásuk után, vérünk pH értékét savas vagy lúgos irányba tolják el.
Ha több savképző ételt fogyasztunk, akkor a szervezet kémhatása is savasodásnak indul.

A táplálkozás általi, szervezetre gyakorolt kémhatást táplálkozással és folyadékbevitellel tudjuk tudatosan befolyásolni.

Az alkáli (lúgos) ionizált víz legfontosabb tulajdonsága, hogy fogyasztásával az emberi (és állati) testet belülről képes átmosni, tisztítani. A lúgos víz helyreállítja, neutralizálja a szabadgyököket.
Lúgos víz fogyasztása után már 20 perccel ezek a vérsejtek újból az eredeti formájukat veszik fel. Az ionizált lúgos vízben található hidrogén képes megkötni a szabadgyököt.

A túlsavasodás egyenes következménye lehet például a szívinfarktus, a reuma, a köszvény, a vesebetegségek, a szélütés, bőrbetegségek, a cukorbetegség, a gyomor- és bélbetegségek, csontritkulás, valamint a legtöbb rákos megbetegedés. A cellulitisznek vagy közismert nevén narancsbőrnek is az egyik kiváltó tényezője a túlsavasodás.

Hogyan készül az ionizált víz?

Az ionizált lúgos vizet elektrolízissel állítják elő. A elektrolízis technológiája már régóta ismert és különböző anyagok elektrokémiai előállítására használják az iparban. A folyamat lényege: Az elektrolízisre használandó cella két részre van osztva egy ionokat csak félig áteresztő membránnal. A negatív pólusú elektródon (katód) víz molekulából származó hidroxónium-ionokból (H3O+) hidrogén gáz keletkezik, amely molekulának egy oxigénje és három hidrogén atomja van. A felgyülemlett hidroxónium-ionok savassá, teszik a vizet. A katód mellett felgyülemlett hidroxil-ionoknak (OH-) -egy oxigénje és egy hidrogén atomja van- lúgos kémhatásúvá teszik a vizet. Lényegében az elektrolízis során a víz felbomlik hidrogénre és oxigénre és a membránnal elválasztott két részben lúgos, és savas víz jön létre. A lúgos oldalon lévő oxigén csak egy hidrogént köt meg, és marad egy szabad töltése (-). Ez teszi alkalmassá, hogy a szervezetben lévő szabad gyököket (töltéshiányosak) megkösse, és a szabadgyökök kémiai reakcióképességét lelassítsa, azaz neutralizálja. A vízionizátorban a készülékbe befolyó víz platina bevonatos titán elektródák között folyik át, ahol a vízben lévő ásványi anyagok az elektrolízis folyamán töltést, extra töltés kapnak, így ionok lesznek, mely ionokat töltésük (pozitív vagy negatív) szerint szétválaszt a lemezeket elválasztó membrán. Az így keletkező lúgos és savas víz egyszerre keletkezik az elektrolízis során, melyek két különböző csövön át kerülnek elvezetésre, a lúgosat a poharunkba engedjük és jóízűen elfogyasztjuk.

Az ionizált lúgos víz fogyasztásának előnyei:

• méregtelenít, azaz eltávolítja a raktározott savas szennyeződéseket és mérgeket,
• a méregtelenítési folyamat súlycsökkenést idézhet elő,
• segíti az általánosan jó egészségi szint és gyógyulás elérését azzal, hogy normalizálja a szervezet pH egyensúlyát,
• ahogyan a mérgek ürülnek a szervezetből, úgy erősödik az immunrendszer,
• az A-, E- és C-vitaminhoz, valamint a szelénhez hasonlóan erős és hatékony antioxidáns hatással rendelkezik, ezáltal eltakarítja a szabad gyökök túlnyomó részét a szervezetből,
• az alkáli víz fokozza a vér oxigénszállító képességét, növelve szervezetünk energiaszintjét és mentális tisztaságát,
• a vízben lévő ásványi anyagok (pl. kalcium, nátrium, kálium, magnézium stb.) ionizált állapotba kerülnek és így nagyobb hányadban és könnyebben szívódnak fel szervezetünkben,
• az ivóvíznél hatszor hatékonyabban hidratálja a szervezetet,
• négyhónapos intenzív fogyasztás után puhává és selymessé teszi a bőrt,
• nagy mennyiségű energiát ad, fokozza az atletikus teljesítőképességet,
• negatív töltöttsége miatt fékezi az öregedési folyamatokat.

Hogyan fogyasszunk ionizált lúgos vizet?

Az alkalikus ionizált víz tisztító hatású, ezért kérjük, hogy csak fokozatosan kezdje el fogyasztani! A fokozatosság betartása enyhíti az intenzív méregtelenítési folyamat mellékhatásait, melyek a következők lehetnek: meghűlés, illetve influenzaszerű tünetek, fejfájás, kiütések, hasmenés és/vagy émelygés. A vizelet ürítés gyakoribbá válhat és a vizelet színe is sötétedhet, ahogy növekszik az elfogyasztott ionizált lúgos víz mennyisége és a méregtelenítés beindul. Amint a szervezet elér egy méregtelenítési szintet, úgy igazodik hozzá a vizelet színe is. Ha a méregtelenítési folyamat kényelmetlenné válna, akkor javasolt a víz pH szintjének a csökkentése mindaddig, amíg a tünetek mérséklődnek.

Ébredés után javasolt egy-két pohár ionizált víz elfogyasztása az újra hidratáláshoz és a test stimulálásához. Az ionizált vizet a nap folyamán mindig fogyaszthatjuk, kivétel az étkezések előtt fél órával, étkezés közben és utána fél óráig! Az evés közben fogyasztott lúgos víz lassítja az emésztési folyamatot.

... és mire jó a savas víz?

A savas víz élettani hatásai:

• Mellékhatások nélkül kezelhetők a pattanások.
• Jótékony hatással van korpa kezelésében.
• Gyógyítja a krónikus száraz szemeket.
• Jó az ekcéma kezelésére.
• Nagyon hatásos öblítő, a haj csillogó és egészséges lesz.
• Hidratálja és puhítja a bőrt.
• A sebek gyorsabban gyógyulnak, és fertőtleníthetők az ionizált savas vízzel.
• A lábszár ionizált savas vízzel való borogatásával sikeresen kezelhető a cukorbetegség okozta lábszárfekély.
• Sikeresen kezelhető vele a gombás bőr.
• Orvosolja a rovarcsípések okozta fájdalmat, és viszketést.
• Ionizált savas vízzel megmosva fertőtleníthetjük az élelmiszereket, például a zöldségeket, gyümölcsöket.
• Elpusztítja a legtöbb baktériumot.
• Külsőleg, az ember bőrének nagyon hatékony a savas víz.
• Például, aki kéz-, láb-és körömgombától szenved, az naponta 30 percig áztassa lábait ionizált savas vízbe és szépen fokozatosan megszabadul a problémától.
• Égett bőrfelületet rendszeresen ionizált savas vízzel lemosva sokkal hamarabb gyógyul.
• Orrcseppként az eldugult, náthás orrot teszi szabaddá.

A savas víz külsőleg, a bőrre gyakorol jótékony hatást.
Folytatás
Kategóriák
-> (105)
Bejelentkezés
E-Mail címm:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?
Új felhasználó
Gyártók
Gyors kereső
 
Ide írja, amit keres.
Részletes keresés
Pontos idő
Nincs vélemény a termékről
Összetett keresés    |    Vélemények    |    Regisztráció    |    Bejelentkezés   |   Vásárlási feltételek