Főoldal Újdonságok Akcióink Regisztráció Kosár Megrendelés Kapcsolat Nyelvek: Magyar   Pénznemek:  
Vztisztts Felsfokon

Mit kell tudni a KDF-ről?

Mi a KDF?

A KDF az angol "Kinetic Degradation Fluxion" kifejezésből, magyarul: a Kinetikai (mozgási) Degradációs (lebontás, szétbontás a kémiában) Folyamat rövidítése. A KDF technológia egy olyan folyadékkezelési eljárás, amelyben a KDF töltet egy szabadalmaztatott vízkezelési anyag a víz és szennyvíz káros anyagait kiszűri. A KDF, mint anyag egy nagy tisztaságú réz-cink ötvözet. A KDF-víztiszítás a redox (redukció-oxidáció) kémiai folyamaton alapszik. Az oxidációkor elektron leadás, a redukciókor elektron felvételt történik. E kémiai folyamat felhasználásával szűri ki a vízből a klórt és a nehézfémeket. A KDF vízszűrő úgy távolítja el az egészségre veszélyes klórt és a vízben lévő oldott nehézfém kationokat, hogy belőlük elektron átadásával egyrészt ártalmatlan klorid ionokat, illetve kősót, másrészt a réz-cink ötvözethez tapadó, így a KDF töltetű szűrőben maradó elemi fématomokat hoz létre. Ez a vegyi eljárás hatékony a a baktériumok ellen, algák, gombák ellen, valamint csökkenti a vízkőlerakódást. A KDF technológia azáltal akadályozza meg a baktériumok, algák, gombák elszaporodását, hogy a redox folyamat hatására keletkező elektrolit a mikroorganizmusok számára elviselhetetlen környezetet teremt. Rendkívül kedvező árú és karbantartási költségű, a ma létező legfejlettebb, KDF technológiával készült zuhanyszűrőket és csapszűrőket kínálunk Önöknek.

A KDF feltalálása

Az 1960-as években Don Heskett a Morton Salt cég tanácsadójaként dolgozott, ahol elkezdte egy új, kísérleti technológia kifejlesztését, melyben szén blokkot használt elzáró közegként, hogy a vízből a szennyezőanyagokat kiszűrje. Aztán 1972-ben Bill Stegerrel dolgozott azon, hogy kifejlesszék a vízkezelési iparág legelső nem-elektromos vízlágyítóját. Mindkét fejlesztés újszerű volt, valamint megelőzték korukat. 1984-ben eljött Don ideje. Kísérleteket végzett, a kísérletben cementet használt kötőanyagként a szénszűrő betéthez, Don felfedezte azt a félelmetes hatást, melyet a réz-cink ötvözet gyakorolt a klórra. Egy réz golyóstoll-betéttel kavarta meg a klór tartalmú vegyszereket. Észrevette, hogy a piros szín eltűnik, mely a klór jelenlétét mutatta. Következő nap különféle vegyszerekkel kísérletezett. Felfedezte az elektrokémiai oxidációs folyamat, az ún. redox folyamat lényegét, mely a klórból kloridot csinált. Ezzel teljesen új utat nyitott a vízkezelési eljárások területén. Licenc szerződést kötött a Zinc Corporation of America céggel, hogy azok KDF formulát gyártsanak. A sok sikeres kísérlet, a rengeteg reklám és marketing meggyőzte a vízkezelési ipart, hogy ezt az eljárást alkalmazzák. 1987-ben az eljárást szabadalmaztatták. A KDF FT, Inc. a Nemzetközi Vízügyi Egyesülés /WQA/ tagja lett. 1991-ben az Amerikai Környezetvédő Hivatal /EPA/ „baktériumírtó készüléknek” nevezte el a KDF formulát, mivel felismerték, hogy szénszűrővel alkalmazva megöli a baktériumokat. 1992-ben a KDF 55 - NSF minősítést kapott (az ivóvízre vonatkozó Standard 61-et). A WQA 1997-ben a KDF formulát felvette a „Szakkifejezések és Háztartási Vízfeldolgozási Módszerek Listájára” és még abban az évben a KDF 55 megkapott egy másik NSF minősítést is (az ivóvízre vonatkozó ANSI/NSF Standard 42-t). A KDF formula ezenkívül megfelel az EPA és az FDA által előírt, az ivóvízben található réz és cink mennyiséget előíró szabványnak is. A KDF felhasználási területei A KDF formulát (KDF-85 tip.) ipari környezetben a vizek előkezelésére használják; elsődleges víztisztítási eljárásként is, valamint szennyvizek tisztítására is alkalmazzák. Általában szénszűrő helyettesítésére vagy annak kiegészítéseként használják. A KDF formula meghosszabbítja a szénszűrők élettartamát és növeli azok hatékonyságát. A KDF-55 formulát a vezetékes víz tisztítására fejlesztették ki. A KDF-55 szabadalmaztatott víztisztító töltet a 100%-os tisztaságú réz-cink granulátumnak köszönhetően egyedi, környezetbarát vízszűrő. Mivel magasabb hőmérsékletű és gyorsabb átfolyású víz esetén is hatékonyan működik, a ma ismert legtökéletesebb módja a zuhanyvíz/csapvíz szűrésének. Alkamazásával világszerte találkozhatunk a háztartási vízszűrőkbe/zuhanyszűrőkbe építve.

A KDF előnyös tulajdonságai

- A KDF fokozza a víztisztító teljesítményét és növeli az élettartamát. - Csökkennek a vízszűrő berendezések karbantartási költségei. - KDF szűrővel elérhető a csapvíz, vezetékes víz vagy egyéb víz szennyeződésének teljes megszüntetése vagy nagyfokú csökkentése. - Aktív szén szűrővel alkalmazott KDF növeli a szén vízszűrő élettartamát és hatékonyságát - Az elhasználódott KDF töltet nem tartalmaz kémiai adalékanyagokat, így 100%-ban újrahasznosítható - A KDF vízszűrő hatékonyan, akár 99 %- ban távolítja el a vízben oldott klórt és a káros mikroorganizmusokat, gátolja a baktériumok és algák szaporodását. A KDF a nehézfémeket (pl. ólom, higany, nikkel, króm) akár 98%-ban képes eltávolítani ivó- és fürdővizünkből.

A KDF technológia minősítései

Az ISO (International Organization of Standardisation), a világ legnagyobb szabványügyi szervezete. Az NSF International (Nemzeti Közegészségügyi Alapítvány) segít megvédeni az emberek egészségét azáltal, hogy termékeket minősít és hogy élelmiszerekre, vízre, levegőre és fogyasztási cikkekre standardokat ír elő. A WQA (Vízminőségi Egyesülés) egy non-profit nemzetközi kereskedelmi szervezet, mely képviseli a háztartási, kereskedelmi, ipari és városi vízkezelési területet. E szervezet termékteszteket végez, és szakértőket oktat. Az EPA (Amerikai Környezetvédő Hivatal) létrehozásának oka, hogy helyreállítsa azokat a károkat, melyeket a természetes környezetünkben tettünk.

Folytatás
Kategóriák
-> (99)
Bejelentkezés
E-Mail címm:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?
Új felhasználó
Gyártók
Gyors kereső
 
Ide írja, amit keres.
Részletes keresés
Pontos idő
Nincs vélemény a termékről
Összetett keresés    |    Vélemények    |    Regisztráció    |    Bejelentkezés   |   Vásárlási feltételek