Főoldal Újdonságok Akcióink Regisztráció Kosár Megrendelés Kapcsolat Nyelvek: Magyar   Pénznemek:  
Vztisztts Felsfokon

A víz feladata

A víz feladata

A vizet vagy dicsérik, hogy jó egészséget ad, vagy okolják, hogy az ember miatta betegszik meg. Tudjuk, hogy mi a víz valódi szerepe az emberi testben: oldószer és a tápanyagok és salakanyagok szállítója az egész testben, hőmérsékletszabályozó, a csontok és más szövetek olajozója és testünk biokémiai reakcióinak résztvevője. Ezeket a funkciókat a vízben lévő H2O látja el és nem az oldott anyagok, szuszpendált ásványi anyagok és egyéb alkotóelemek.

(Részlet: A WQA Tudományos Tanácsadó Bizottsága által kiadott jelentésből /1992-1993/)

A víz feladatai az emberi szervezetben

• Segíti az emésztést és megakadályozza a gyomor elsavasodását (gyomorégés).
• Segíti a vesék működését, és optimálisra állítja be a test tisztulási folyamatait.
• Segíti az összes anyagcsere folyamatot.
• Erősíti a szívet és a vérkeringést.
• Javítja a szervezet immunrendszerét.
• Aktiválja az idegrendszert és csökkenti a stresszre való hajlamot.
• Növeli a koncentráló- és teljesítő képességet.
• Frissességet és rugalmasságot kölcsönöz a bőrnek.
• Elszállítja a tápanyagokat a sejtekhez.
• Eltávolítja az anyagcsere során keletkezett felesleges termékeket, mérgeket.
• Rugalmassá teszi az izületeket a csontok összekapcsolásához.

Így tehát nem mindegy, hogy mit iszunk meg.
Az ivóvíz fogalma: a biztonságos ivóvíz az a víz, mely egy életen át fogyasztva sem jelent veszélyt az egészségre. A jó minőségű víz színtelen, szagtalan, nem tartalmaz az egészségre káros anyagokat.

Mikor igyunk vizet?

A legjobb idő víz bevitelére az étkezések között, étkezés előtt negyed - félórával és evés után két órával. Étkezéshez csak keveset igyunk, mert a víz felhígítja az emésztőnedveket és így lelassítja az emésztési folyamatokat.

Mennyi vizet igyunk?

A szükséges folyadékmennyiség függ az egyéni testsúlytól (pl. 70 kg testsúly esetén 70 x 30 ml = 2.100 ml azaz 2.1 l vízre van szükség!)

Milyen vizet igyunk, és milyen vizet használjunk ételeink italaink elkészítéséhez?

A szervezetünk számára a legjobb az ásványokban szegény természetes, esővíz, patakvíz, felszíni víz, szénsavmentes forrásvíz lenne. A felsorolásból látjuk, hogy a Teremtő, ezen vizeket tette elérhetővé az élővilág számára. Minél kevesebb oldott anyagot tartalmaz egy víz, annál nagyobb a tisztítóereje. Sajnos mára már valóban tiszta vizet nem találhatunk Európában. A viszonylag elfogadható vizeket (bár biztosra nem mehetünk) pedig 400-500 Ft/liter feletti áron árulják. Érdemes kiszámolni, mennyibe kerülne egy hónapban ha csak ilyen vizet használnánk.
Folytatás
Kategóriák
-> (99)
Bejelentkezés
E-Mail címm:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?
Új felhasználó
Gyártók
Gyors kereső
 
Ide írja, amit keres.
Részletes keresés
Pontos idő
Nincs vélemény a termékről
Összetett keresés    |    Vélemények    |    Regisztráció    |    Bejelentkezés   |   Vásárlási feltételek